Folkbokföring mm

Spridda anteckningar utan sammanhang:

När är din mammas föräldrar är födda och levde båda/någon av dem per den 1 juli 1991. Blir det ett ja på sista frågan så ringer man till Folkbokföringen och frågar efter barn till A B som är född ååmmdd (har man hela personnumret underlättar det mycket).

Gäller det stockholm ? Ta en personakt på din morfar fär att se vilka barn han hade, mer än din mor... personakter börjades med 1948 och gällde fram till 1991. Maila stadsarkivet om du inte vill besöka det...

Skatteverket?
Går snabbare att ringa Folkbokföringen

Dog personen före 1 juli 1991 då beställer du uppgifter på Riksarkivet (https://riksarkivet.se/person-slaektforskning

Om personen levde efter 1 juli 1991 så ringer du bara Folkbokföringen och ställer dina frågor till dom direkt i telefon.

 Bara för att förtydliga så behöver du ju bara beställa uppgifter från Riksarkivets hemsida när det gäller utdrag ur kyrkböcker och annat som hamnar under sekretessen på 70 år. Alltså fram till 40-talet någon gång kan du själv bläddra i kyrkböckerna. Sen måste andra göra det åt dig (enklare saker är gratis, men det som kräver mer forskning kostar/h) fram till 1991 då folkbokföringen ger dig informationen istället gratis via telefon. Vet dock inte vad som gäller när man själv besöker arkiven fysiskt? Gäller sekretessen då också? 
Går ju också beställa annat via Riskarkivets hemsida också:https://riksarkivet.se/bestall-uppgifter


Testa att ringa folkbokföringen. De är både lätta, trevliga o hjälpsamma där. Har pratat med dem några ggr i min forskning. Tänk bara på att det kan ha blivit fel när skatteverket tog över, så det är inte 100 att halvbrodern står som registrerat barn till din morfar. (Men om man söker på halvbrodern (då behövs ju namn o födelsedata) kan morfar stå som registrerad far. )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar